Θαυματουργική θεραπεία ασθενούς από νεφροπάθεια

Νεαρή γυναίκα από το Μενεού η οποία εταλαιπωρείτο από σοβαρό ιατρικό πρόβλημα έκανε συνεχείς εξετάσεις για να διευκρινισθεί η ασθένεια της. Στο στάδιο αυτό των διαγνωστικών εξετάσεων εμφανίστηκε δυο φορές στον ύπνο της ο Άγιος Αντώνιος λέγοντας της χαρακτηριστικά: «Μην φοβάσαι και θα σε γιάνω εγώ. Να έρθεις όμως να με προσκυνήσεις».

Η νεαρή γυναίκα δεν έδιδε σημασία.

Τότε ήταν που είδε την εικόνα του Αγίου στο σπίτι της γιαγιά της και αναγνώρισε τον Άγιο Αντώνιο.

Οι γιατροί τελικά διέγνωσαν ότι είχε σοβαρό πρόβλημα στους νεφρούς και θα έπρεπε να κάμει εγχείρηση. Τη νύχτα, που προηγήθηκε της εγχείρησης, ο Άγιος Αντώνιος της παρουσιάστηκε για τρίτη φορά και τη είπε:

«Σου είπα ότι θα σε γιάνω εγώ. Νάρτεις να με προσκυνήσεις και να βάλεις τον ιερέα να σου διαβάσει την τάδε ευχή». Την επομένη όταν πήγε τελικά να κάνει εγχείρηση οι γιατροί της είπαν ότι δεν είχε τίποτα και ότι δεν χρειαζόταν καμία εγχείρηση. Η γυναίκα που θεραπεύτηκε με το θαυματουργό αυτό τρόπο ήρθε στα Κελλιά, προσκύνησε τον Άγιο και ζήτησε από τον ιερέα να της διαβάσει την ευχή που είπε ο Άγιος. Πρόσφερε μάλιστα και κάποιο χρηματικό ποσό στο ναό.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να παραθέσουμε ακόμα μια πληροφορία σχετικά με τη θαυματουργική δύναμη του Αγίου.

Όπως λέγουν όλοι οι παλιοί κάτοικοι του χωριού, πριν το 1959, κάτω από την Αγία Τράπεζα υπήρχε λεπτό χώμα σαν αλεύρι, το οποίο θεράπευε πληγές και ασθένειες.

Σήμερα στην ίδια θέση βρίσκονται μάρμαρα, τα οποία υπάρχει σκέψη να μετακινηθούν.